• Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  9u - 18u

 • Woensdag

  9u - 18u

 • Donderdag

  9u - 18u

 • vrijdag

  9u - 17u

 • Zaterdag

  9u - 17u

 • Zondag

  Gesloten

Beauty - Hairconcept

  /  Nieuws   /  Chemotherapie en voeding

Chemotherapie en voeding

Verzorging van uw huid en hoofd is belangrijk zowel tijdens als na de chemotherapie, maar wat we zeker niet mogen vergeten is onze voeding. Tijdens de chemotherapie is het belangrijk om evenwichtig en gezond te eten. Waarom? Zo kunnen cellen die beschadigd zijn tijdens de chemotherapie, zich sneller herstellen.

Het is niet gemakkelijk om tijdens de chemotherapie goed te blijven eten, maar als u tijdens u behandeling gewicht verliest is het van belang voldoende calorieën op te nemen. Als u tijdens de behandeling juist aankomt, is het beter minder calorieën te verbruiken. Het is belangrijk dat u 24 uur voor en 48 uur na de toediening van cytostatica geen alcohol drinkt. Dit omdat alcohol de afbraak vertraagt van de geneesmiddelen in uw lever, waardoor u meer last kan ondervinden van uw behandeling.

Praat met uw arts of specialist.

Bij gebrek aan eetlust is het belangrijk om toch te blijven eten. Dit kan je doen door vaak kleine beetjes (vier tot 6 keer per dag) te eten in plaats van drie maaltijden. Als u geen vast voedsel zou verdragen, probeer dan vruchtensap, soep, yoghurt en andere dranken die ervoor zorgen dat u toch de nodige calorieën en voedingstoffen opneemt. Om een overvolle maag te vermijden, drinkt niet voor of tijdens de maaltijd. Varieer ook eens met nieuwe smaken en recepten als u bepaalde zaken niet meer zou lusten, smaakveranderingen komen geregeld voor tijdens de behandeling.

Een gezonde, evenwichtige voeding is dus heel belangrijk. Praat daarom met uw arts of specialist, zij zullen de gepaste voedingssupplementen of dieet kunnen voorstellen.