• Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  9u - 18u

 • Woensdag

  9u - 18u

 • Donderdag

  9u - 18u

 • vrijdag

  9u - 17u

 • Zaterdag

  9u - 17u

 • Zondag

  Gesloten

Chemotherapie

  /    /  Chemotherapie

“De bedoeling van Beauty-Hairconcept is dat iedereen hier kan geholpen worden via een pruik, haarmuts en hoofdhuidproducten”

Haarverlies na een chemokuur is voor iedereen een erg aangrijpende gebeurtenis. Vanuit onze expertise zullen we het nodige advies geven, zodat we samen kunnen streven naar een oplossing waar ook jij je goed in voelt.

Discretie:

Als klant geniet je van de nodige privacy dankzij een grote privéparking en kan je voor een vrijblijvende afspraak terecht in één van onze privécabines. Indien de klant zich niet kan verplaatsen, verplaatsen wij ons naar de klant.

Hoofddeksels en haarwerken:

Deze bieden we aan in alle vormen en prijsklassen. Naast een uitgebreide collectie mutsen en hoofddeksels hebben we haarwerken in verschillende modellen en haarstructuren. Zowel synthetisch als natuurlijk haar zijn mogelijk. In een omgeving met daglicht gaan we samen op zoek naar een model en kleur op jouw maat.

Service tijdens chemokuur:

Net zoals bij een kapper knippen we elk haarwerk op zowel synthetisch als echt haar, dit in samenspraak met de klant. Onderhoud van het haarwerk is mogelijk bij ons, maar ook bij je thuis. Ook hebben we verzorgende producten voor elk type hoofdhuid.

Service na chemokuur:

We hebben tal van ondersteunende producten om de haarstructuur te herstellen, cellen te hernieuwen en de groei van de nieuwe haren sneller te bevorderen. Tijdens en na de chemokuur kan je beroep doen op een gratis microscopie van de hoofdhuid. Daarnaast kan je ook terecht voor kleuringen zonder ammoniak en PPD met 100 procent grijsdekking.

De manier van werken is heel belangrijk bij Beauty – Hairconcept. Daarom opteren wij een nauwe opvolging om zo tot het beste natuurlijke resultaat te komen. Wij zijn steeds bereikbaar via mail of telefonie, via deze wegen kan u steeds een vrijblijvend en gratis een afspraak maken.

 

Chemo wat nu? Bij een doorsnee chemo-kuur, waarbij er om de 3 weken chemo word gegeven en dit meestal 6 keer na mekaar, mag je rekenen op 8 tot 10 maanden vooraleer je terug een draagbaar kapsel hebt. Het belangrijkste bij het dragen van een pruik is ervoor zorgen dat het niet opvalt, waardoor de persoon in kwestie zijn sociaal leven op een normale manier kan laten verlopen. Tijdens het eerste gesprek wordt de nodige informatie meegegeven en luisteren we naar al jouw vragen.

 

Bij het kiezen van een haarwerk, stellen we deze zes maand ter beschikking. Na jouw eventuele operatie en revalidatie kan je terug bij ons terecht om jouw haarwerk verder af te werken. Moest het haarwerk toch niet nodig zijn, dan krijg u dit terug in een waardebon.

 

Bij ons worden de haren weggemasseerd met aangepaste producten. Wegknippen gebeurt in samenspraak met de klant en kan met of zonder spiegel gebeuren. Bij deze behandeling wordt ook de hoofdhuid verzorgd.

 

Na de verzorging wordt het model geknipt, want een haarwerk is nooit mooi zonder een volledige knipbeurt. Na de snit wordt het model gedroogd en gestoomd,

 

Tijdens de afwerking van het haarwerk kan u een aangepast hoofddeksel kiezen. Wij hebben hiervoor een speciale afdeling. Wij hebben hoofddekels voor ’s nachts en overdag.

 

Hoe ziet uw bezoek er bij Beauty-Hairconcept?

 • 1ste bezoek: Gratis vrijblijvende consultatie, met professionele uitleg. Afspraak kan gemaakt worden via mail, telefoon of bezoek;
 • 2de bezoek: Samen met de specialisten zoeken we naar de meest natuurlijke oplossing. Na de keuze blijft het haarwerk voor een bepaald periode ter beschikking mits een kleine borg. Moest het haarwerk toch niet nodig zijn krijgt u dit terug in een waardebon;
 • 3de bezoek: Na een voorbehandeling van de resterende haren en hoofdhuid, raden we aan het haarwerk af te werken a.d.h.v persoonlijke snit;
 • 4de bezoek: Verzorging van het hoofd en haarwerk. Dit is heel belangrijk, daarom zullen we samen dan ook kijken hoe we het verder zullen opvolgen.

Waarom kiezen voor een natuurlijk haarwerk? Heeft u lang haar dan raden wij u aan om een haarwerk te nemen in natuurlijk haar. Met een natuurlijk haarwerk blijft u souplesse en vitaliteit behouden en oogt het natuurlijker. Daarbij heeft een natuurlijk haarwerk een levensduur van 2 a 3 jaar, daarmee overbrugt u ook uw chemokuur.

 

Onze natuurlijke haarwerken zijn van topkwaliteit. Wij gebruiken steeds natuurlijke haren die ontschubt zijn, zo behouden we veerkracht, elasticiteit en beweeglijkheid. Daarboven streven we steeds naar een natuurlijke haarlijn, waardoor het dragen van een staart of eventueel het opsteken terug mogelijk wordt. Dit gevoel kan je niet creëren met indo- en remi haren.

 

Wat zijn de voordelen van een natuurlijk haarwerk?

 • natuurlijk haarlijn/afwerking
 • levensduur
 • identiek echt haar

In echt haar onderscheiden we drie types; Aziartisch, Europees en In Fix Hair. Maar waar zit het verschil? Aziatisch is de overkoepelende term voor chinees haar. Deze haren zijn vooral goed voor korte kapsels omdat er hier minder beweging in zit, doorgaans zijn ze ook goedkoper dan Europees haar. De haren zijn ook steeds behandeld, dus vraagt dit meer onderhoud. Het grote verschil met In Fix Hair is dat dit ook Europees haar is, maar dan onbehandeld en 100 % natuurlijk. Met In Fix Hair kan je douchen, lopen, zwemmen en slapen.

 

Is er verzorging nodig? 

Na vier weken doen we een eerste na-verzorging, deze is gratis. Daarna is het aangeraden om op regelmatige basis terug te komen.

Zal ik dat “echte pruikgevoel” hebben? 

Neen, maar u heeft wel een aanpassingsperiode nodig. De malle is afgesteld op uw hoofd en haarlijn dat een natuurlijk gevoel zal geven.

Indien mijn eigen haar al weg zou zijn, kan ik dan nog opteren op een haarwerk?

Ja, zeker en vast. Om naar meest natuurlijke oplossing te streven vragen wij om eventueel een foto mee te nemen van uw eigen haren.

Wanneer kom ik het best langs?

Als dit een kuur is van 6 behandelingen: om de 3 weken is dat ongeveer de 15de dag na de eerste chemo. Meestal is dat juist voor de tweede chemo. Wij raden aan om pas te komen als het haar al effectief aan het uitvallen is. Het is mentaal iets aanvaardbaarder als u al het gevoel heeft dat het uitvalt.

Ben ik verplicht een haarwerk aan te kopen? Als ik niet zeker ben of mijn haar zal uitvallen?

Neen, wij vragen bij de eerste afspraak een klein voorschot. Het gekozen haarwerk wordt opzij gezet en mag gedurende 6 maanden in onze stock blijven staan. Indien blijkt dat u het niet meer zou nodig hebben, krijgt u uw voorschot terug a.d.h.v een waardebon.

Wij werken hiervoor in drie categorieën:

 1. machinale afwerking
 2. halfmachinale afwerking
 3. handgeknoopte afwerking

Hierdoor wordt dan de prijs-kwaliteit bepaald. De kwaliteit van de synthetische vezels is bij iedere categorie van dezelfde kwaliteit. Het verschil van prijs ligt hem dan ook in het verschil van malle. Een handgeknoopt model is iets fijner en lichter afgewerkt dan een machinaal model.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een synthetisch haarwerk? Een synthetisch haarwerk heeft een veilig gevoel, is gemakkelijk te onderhouden en behoudt makkelijk zijn model. Het nadeel hier is dat de levensduur minder is en niet geschikt is tegen wrijving en warmte.

 

Is er verzorging nodig? 

Na vier weken doen we een eerste na-verzorging, deze is gratis. Onze specialisten geven bij de eerste na-verzorging graag verdere uitleg, hoe u uw kunst haar kan verzorgen thuis. Hier bent u niet verplicht om iedere verzorging bij ons te doen. Hebt u toch liever professionele verzorging? Dan mag u steeds langskomen.

Zal ik dat “echte pruikgevoel” hebben? 

Hier zal het wel een ander gevoel geven als bij echt haar. Wij streven steeds naar de meest natuurlijke oplossing, door middel van een aangepaste snit kunnen we dit ook waarmaken.

Wanneer kom ik het best langs?

Als dit een kuur is van 6 behandelingen: om de 3 weken is dat ong. de 15e de dag na de eerste chemo. Meestal is dat juist voor de tweede chemo. Wij raden aan om pas te komen als het haar al effectief aan het uitvallen is. Het is mentaal iets aanvaardbaarder als u al het gevoel heeft dat het uitvalt.

Indien mijn eigen haar al weg zouden zijn, kan ik dan nog opteren op een haarwerk?

Ja, zeker en vast. Om naar meest natuurlijke oplossing te streven vragen wij om eventueel een foto mee te nemen van uw eigen haren.

Ben ik verplicht een haarwerk aan te kopen? Als ik niet zeker ben of mijn haar zal uitvallen?

Neen, wij vragen bij de eerste afspraak een klein voorschot. Het gekozen haarwerk wordt opzij gezet en mag gedurende 6 maanden in onze stock blijven staan. Indien blijkt dat u het niet meer zou nodig hebben, krijgt u uw voorschot terug a.d.h.v een waardebon.

Tijdens de chemokuur raden wij een aangepaste shampoo aan om opperhuidvorming te voorkomen en tevens een aangepaste lotion die de hoofdhuid hydrateert. Op basis van een hoofdhuidanalyse bepalen wij de juiste producten.

 

Na de chemotherapie hebben wij structuurherstellers, dit zijn producten die het haar 32% sneller laten terug groeien. Daarnaast hebben wij ook specifieke kleuringen op basis van olie en pigment om de haren minder droog te maken en eventueel grijs haar te dekken.

 

Met onze kleuringen kunnen we steeds een natuurlijk effect bekomen. Bij mensen met een héél fijne haardos kunnen wij met behulp van onze kleuringen hun eigen haar doen verzwaren en zodoende het effect creëren alsof de klant méér haar heeft. Ook bij klanten die juist een chemokuur achter de rug hebben, kunnen we héél vlug kleuren, bij oxiderende kleuringen is er een wachttijd van 8 maanden.

 

Onze cosmetische kleuring heeft hoge technologische waarden zoals:

 • minder belastend voor de hoofdhuid
 • ammoniak vrij
 • ppd-vrij
 • ecologisch
 • 100% grijs dekkend
 • oplichten tot 4 tonen
 • laat geen kleur na op de hoofdhuid
 • hoge houdbaarheid
 • natuurlijk

Met onze productlijn van Evaux kunnen ook service verlenen tijdens en na de chemokuur voor mond, nagel en voetzool.

Beauty – Hairconcept beschikt over een brede waaier van modieuze hoofddeksels en mutsen in alle vormen, maten en kleuren. Wil je graag een kijkje nemen, kom gerust vrijblijvend eens langs.

Wanneer maak ik best mijn afspraak?
Het is aan te raden om zo snel mogelijk een afspraak te maken, dit kan via mail of telefoon. Wij vragen steeds om een passende foto mee te nemen, zo kunnen we samen streven naar de meest natuurlijke oplossing.

 

Welke zaken bevorderen haaruitval?

Gebruik geen mascara meer als u bezig bent met chemotherapie, dit bevordert de haaruitval van uw wimpers. Daar kunnen wij u tonen wat u moet doen om hetzelfde effect te hebben, zonder gebruik van te maken van mascara. Verder kunnen wij bij haaruitval van de wenkbrauwen vroegtijdig zien of deze, hetzij al dan niet gedeeltelijk of volledig zullen uitvallen.

 

Kan ik terug volume in mijn haar krijgen? 

Na het teruggroeien van de haren, als die 2 à 3 cm zijn, ongeveer zo’n 4 maand na de laatste chemokuur, kunnen wij met onze speciale snittechnieken een natuurlijk volume look verkrijgen. Door bepaalde accenten aan het haar te geven, bekomen we een meer volumineus en gemakkelijk kapsel dat oogt alsof er méér haar staat. Deze snittechnieken worden tevens toegepast bij personen met een héél lichte en fijne haardos. Hierbij creëren wij het optisch effect van meer volume door in diepte te gaan werken.

behandeling

voor & NA