• Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  9u - 18u

 • Woensdag

  9u - 18u

 • Donderdag

  9u - 18u

 • vrijdag

  9u - 17u

 • Zaterdag

  9u - 17u

 • Zondag

  Gesloten

Alopecia

  /    /  Alopecia

Wat is alopecia?

Alopecia is een haaruitval aandoening die in verschillende vormen en gradaties voor kan komen bij volwassenen of kinderen. Heb je last van haaruitval door alopecia? De specialisten van Beauty – Hairconcept hebben ruime ervaring om samen te kijken naar de best passende oplossing.

Verschillende vormen van haaruitval:

Alopecia is een haarziekte en wordt ook wel in verband gebracht met het ontbreken of het verliezen van haar. Verschillende varianten van alopecia zijn:

 • Alopecia areata
 • Alopecia totalis
 • Alopecia diffusa
 • Alopecia androgenetica
 • Alopecia universalis
 • Alopecia cicatricialis

De bekendste vorm van haaruitval is alopecia areata. Bij deze vorm is er sprake van pleksgewijze haaruitval. Hierbij kan het gaan om haaruitval van hoofdhaar, maar ook van de baardstreek, de schaamstreek en de wenkbrauwen. Mannelijke kaalheid komt bij mannen ongeveer 95 % voor.

Alopecia bij mannen:

Dit wordt meestal veroorzaakt door het mannelijke hormoon DHT dat toeneemt en daardoor de haaruitval bevordert. Bij vrouwen is dit een vorm van mannelijke haaruitval.

Alopecia bij vrouwen:

Deze aandoening komt voor bij ongeveer 30% van de vrouwen boven de 50 jaar.  De oorzaak hier is ook meestal hormonaal, doordat het lichaam het mannelijk hormoon DHT aanmaakt.

Eerst en vooral wordt er een malle (afdruk) van het hoofd genomen en worden er stalen van het haar genomen als kleurenkeuze. De malle zal worden gemaakt en vervolgens worden de haren er ingeknoopt. Na drie maanden leggen we een afwerkingsafspraak vast, daar kan er een keuze gemaakt worden uit drie toepassingen:

 

1 – Semi – permanente bevestiging met clipsen:
Hier worden clipsen aan het haarwerk genaaid zodoende dat deze in het eigen haar bevestigd worden. Hier krijg je een veilig gevoel, omdat het haarwerk vast zit aan je eigen haar. Voor deze toepassing moet er wel voldoende haar aanwezig zijn.

 

2 – Semi – permanente bevestiging met klevers:
Hier worden dubbelzijdige klevers bevestigd op de afdruk. De klevers blijven zo kleven aan de hoofdhuid, deze moeten wel vervangen worden, dit kan thuis of bij ons.

 

3 – Permanente bevestiging:
Hier wordt een klein gedeelte van het haar weggeschoren. Op deze plaats wordt het haarwerk bevestigd met kleefstof. Omdat het haar groeit, komt het haar na 4 a 6 weken terug wat losser staan, daarom doen we hier steeds de nodige verzorging. Deze methode vraagt opvolging en verzorging, zodat we steeds een veilig gevoel voor jouw haar kunnen creëren.

Waarom kiezen voor een natuurlijk haarwerk? Heeft u lang haar dan raden wij u aan om een haarwerk te nemen in natuurlijk haar. Met een natuurlijk haarwerk blijft u souplesse en vitaliteit behouden en oogt het natuurlijker. Daarbij heeft een natuurlijk haarwerk een levensduur van 2 a 3 jaar.

 

Onze natuurlijke haarwerken zijn van topkwaliteit. Wij gebruiken steeds natuurlijke haren die ontschubt zijn, zo behouden we veerkracht, elasticiteit en beweeglijkheid. Daarboven streven we steeds naar een natuurlijke haarlijn, waardoor het dragen van een staart of eventueel het opsteken terug mogelijk wordt. Dit gevoel kan je niet creëren met indo- en remi haren.

 

Wat zijn de voordelen van een natuurlijk haarwerk?

 • natuurlijk haarlijn/afwerking
 • levensduur
 • identiek echt haar

Is er verzorging nodig? 

Na vier weken doen we een eerste na-verzorging, deze is gratis. Daarna is het aangeraden om op regelmatige basis terug te komen.

Zal ik dat “echte pruikgevoel” hebben? 

Neen, maar u heeft wel een aanpassingsperiode nodig. De malle is afgesteld op uw hoofd en haarlijn dat een natuurlijk gevoel zal geven.

Indien mijn eigen haar al weg zou zijn, kan ik dan nog opteren op een haarwerk?

Ja, zeker en vast. Om naar meest natuurlijke oplossing te streven vragen wij om eventueel een foto mee te nemen van uw eigen haren.

Ben ik verplicht een haarwerk aan te kopen? Als ik niet zeker ben of mijn haar zal uitvallen?

Neen, wij vragen bij de eerste afspraak een klein voorschot. Het gekozen haarwerk wordt opzij gezet en mag gedurende 6 maanden in onze stock blijven staan. Indien blijkt dat u het niet meer zou nodig hebben, krijgt u uw voorschot terug a.d.h.v een waardebon.

Waarom kiezen voor synthetisch haar? Onze haarwerken zijn steeds van topkwaliteit. Daarom zorgen we ervoor dat de synthetische vezels de dikte heeft van echt natuurlijk haar, waardoor deze soepeler zijn en minder blinken.

 

Wij werken hiervoor in drie categorieën:

 1. machinale afwerking
 2. halfmachinale afwerking
 3. handgeknoopte afwerking

Hierdoor wordt dan de prijs-kwaliteit bepaald. De kwaliteit van de synthetische vezels is bij iedere categorie van dezelfde kwaliteit. Het verschil van prijs ligt hem dan ook in het verschil van malle. Een handgeknoopt model is iets fijner en lichter afgewerkt dan een machinaal model.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een synthetisch haarwerk? Een synthetisch haarwerk heeft een veilig gevoel, is gemakkelijk te onderhouden en behoudt makkelijk zijn model. Het nadeel hier is dat de levensduur minder is en niet geschikt is tegen wrijving en warmte.

 

Is er verzorging nodig? 

Na vier weken doen we een eerste na-verzorging, deze is gratis. Onze specialisten geven bij de eerste na-verzorging graag verdere uitleg, hoe u uw kunst haar kan verzorgen thuis. Hier bent u niet verplicht om iedere verzorging bij ons te doen. Hebt u toch liever professionele verzorging? Dan mag u steeds langskomen.

Zal ik dat “echte pruikgevoel” hebben? 

Hier zal het wel een ander gevoel geven als bij echt haar. Wij streven steeds naar de meest natuurlijke oplossing, door middel van een aangepaste snit kunnen we dit ook waarmaken. .

Indien mijn eigen haar al weg zouden zijn, kan ik dan nog opteren op een haarwerk?

Ja, zeker en vast. Om naar meest natuurlijke oplossing te streven vragen wij om eventueel een foto mee te nemen van uw eigen haren.

Ben ik verplicht een haarwerk aan te kopen? Als ik niet zeker ben of mijn haar zal uitvallen?

Neen, wij vragen bij de eerste afspraak een klein voorschot. Het gekozen haarwerk wordt opzij gezet en mag gedurende 6 maanden in onze stock blijven staan. Indien blijkt dat u het niet meer zou nodig hebben, krijgt u uw voorschot terug a.d.h.v een waardebon.

Als expert zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van hoofd- en huid behandelingen. Elke behandeling is gebaseerd op een grondige en vooral professionele diagnose. De juiste diagnose dankzij microscopie is een belangrijk onderdeel van ons concept. Hierdoor kunnen we snel de actuele toestand van de haarwortel en haarkern doorgronden.

Ons behandelingsadvies:

 • efficiënte haarverzorging is gericht op elke individuele hoofdhuid-situatie, evenals op de ontwikkelingsfase van het haar
 • het versterkt en ondersteunt de natuurlijke levenscyclus, brengt een tekort in de haarworteltoevoer optimaal in een evenwicht en zorgt zo voor vol, gezond en glanzend haar
 • wij bieden voor elke haar- en hoofdhuid situatie een doelgerichte verzorgingsmethode met producten die in hun synergiewerking perfect op elkaar zijn afgestemd

Haarstimulatie is een micro-pigmentatie van de hoofdhuid. Het is een blijvende en innovatieve methode voor iedereen die niet meer kaal wil zijn. De micro hoofdhuid pigmentatie is een behandeling die voor zowel vrouwen als mannen die alopecia, kaalheid, haar verdunning en haaruitval ondervinden.

 

De procedure om haarfollikels te tatoeëren is zeer gespecialiseerd. Door middel van een artistieke haarstimulatie techniek en het gebruik van een rollersysteem creëer je een natuurlijke ogende stimulatie van haren op de hoofdhuid. Indien uigevoerd door een expert, krijgt u het uiterlijk van geschoren of kortgeknipt haar, ongeacht het stadium van uw haaruitval.

 

Ook al klinkt het idee van een alopecia, kaalheid of haarverlies behandeling door middel van hoofdhuid pigmentatie onorthodox, het is belangrijk om in gedachten te houden dat micro haar pigmentatie techniek een behandeling is die geavanceerder is dan een gewone tattoo. Deze vorm van paramedisch micropigmentatie vereist het gebruik van compleet verschillende apparatuur naalden en pigmenten.

 

Het spreekt voor zich dat een praktijk gerichte opleiding noodzakelijk is om deze techniek toe te passen. Hoofdhuid micropigmentatie of micro haar pigmentatie is geen operatie, maar kan wel aanvullend zijn bij een haartransplantatie. Met deze transdermale haarreplicatie heeft u geen onderhoud nodig, maar kunt u toch om de zoveel tijd terugkomen om uw haarstijl aan te passen.

Onze troeven als haarspecialist:

 • professionele partner op gebied van haartransplantaties
 • GRATIS intakegesprek
 • grondige voorlichting
 • actuele status van het haarverlies
 • onderzoek of haartransplantatie nodig is
 • bespreking gewenste resultaat

Waarom de FUE methode?

 • haartransplantatie zonder risco’s op complicaties of zichtbare littekens
 • behandeling zonder scalpel of hechtingen
 • totaal natuurlijke resultaten
 • na-zorg korter
 • geen pijn of ongemakken tijdens of na de behandeling
 • een lange termijn oplossing – meestal levenslang
 • geschikt voor het behandelen van zowel beginnend als vergevorderd haarverlies
 • de behandeling gebeurt in kamers die uiterst hoog comfort geven aan de patient

behandeling

voor & NA