Hairconcept

Trichotillomanie

Trichotillomanie of TTM is een menselijk drang om lichaamsharen uit te trekken. Meestal beperkt zich dit tot de hoofdharen, maar dit kan uitbreiden naar de rest van het lichaam.

Het fenomeen komt voor zowel bij mannen als bij vrouwen. Er zijn bepaalde omstandigheden en plaatsen waar deze mensen het meest haren uitrukken, zoals bij tv kijken, het lezen van een boek, kortom periodes van ontspanning. Echter in gespannen omstandigheden komt dit ook voor. Een voorbeeld hier van is bij studeren. Tijdens stressperiodes worden lokken gedraaid en uitgerukt.

Door het haarverlies, dat steeds door de persoon zelf in de hand word gewerkt, komt regelmatig teruggroei van wit of gekroest haar voor.

Psychisch is dit voor die persoon zeer moeilijk. Zeker als het zichtbaar is voor de medemens. In extreme gevallen is functioneren in de maatschappij niet meer mogelijk omdat eigenwaarde en zelfvertrouwen niet meer aanwezig zijn. Er heerst vooral een gevoel van schaamte omdat ze zelf aan de basis liggen van het haarverlies.

Inbreng van Beauty-Hairconcept:

  • De juiste verzorging van de hoofdhuid door toepassing van de juiste hoofdhuidproducten door bepaling van microscopie.
  • De gepaste haarprothese op maat laten maken.
  • Het gebruik van NIET BLIJVENDE haarprothesen.
  • Het gebruik van heel lichte haarprothesen waardoor de hoofdhuid verder kan genezen en de haren eventueel kunnen terug komen.
  • Door toepassing van “ECHT NIET ONTSCHUBDE HAREN” kan er geen onderscheid meer gemaakt worden tussen de persoon zijn eigen haar en dit van de haarprothese.
  • Een gratis vrijblijvende individueel consultatiegesprek, wat kan leiden tot een passende oplossing.
  • Bereikbaarheid via gsm 24u/24u.

Tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk bij haarwerken.

Gunstig resultaat al bekomen via haartransplantatie.