Hairconcept

Haaruitval/alopecia

Alopecia bij mannen

Mannelijke kaalheid komt bij ongeveer 95% van de mannen voor. Dit wordt meestal veroorzaakt door het mannelijk hormoon DHT dat toeneemt en daardoor de haaruitval bevordert.

Alopecia bij vrouwen

Dit is een vorm van mannelijke haaruitval, maar dan bij vrouwen. Deze aandoening komt voor bij ongeveer 30% van de vrouwen boven de 50 jaar. De oorzaak is ook meestal hormonaal, doordat het lichaam het mannelijk hormoon DHT te veel aanmaakt en zodoende het vrouwelijk hormoon onderdrukt. Hierdoor wordt haaruitval bevorderd. Als uw moeder of grootmoeder ook te maken heeft gehad met dit probleem kan het ook familiaal aangelegd zijn.

Inbreng van Beauty-Hairconcept:

Eerst en vooral wordt er een malle (afdruk) van het hoofd genomen en worden er stalen van het haar genomen als kleurenkeuze. De malle wordt gemaakt en de haren ingeknoopt. Na 3 maanden komt dit bij ons toe.
De afwerkingsafspraak wordt geregeld en op deze afspraak kan er nog een keuze gemaakt worden uit 3 toepassingen:

1. Semi-permanente bevestiging met clipsen

Hier worden clipsen aan het haarwerk genaaid zodoende dat deze in het eigen haar kunnen bevestigd worden. Doordat de clipsen aan het eigen haar worden geklikt, blijft het haarwerk vast zitten aan het eigen haar, wat een veilig gevoel heeft. Bij deze methode moet er natuurlijk nog voldoende eigen haar aanwezig zijn.

2. Semi-permanente bevestiging met klevers

Hier worden dubbelzijdige klevers bevestigd op de malle zodoende dat deze aan de hoofdhuid blijft kleven. Dit blijft tijdelijk kleven en de klevers kunnen dan thuis zelf vervangen worden. Deze methode kan ook gebruikt worden door mannen als er weinig eigen haar aanwezig is.

3. Permanente bevestiging

Hier wordt er een klein gedeelte van het eigen haar weggeschoren. Op deze plaats wordt het haarwerk bevestigd met kleefstof. Doordat het eigen haar terug groeit en eigenlijk in de kleefstof groeit, komt het haarwerk na 4 à 6 weken wat losser te staan. Omdat het haar groeit, komt het haarwerk naar boven en kunnen wij dit terug afnemen en verzorgen. Met dit systeem is de klant wel verplicht om iedere 4 à 6 weken terug te komen om het haarwerk terug vast te kleven. Dit is een gemakkelijke methode voor de klant omdat het haarwerk niet los kan komen gedurende die weken, wat een veilig gevoel heeft. Bij deze methode moet er ook nog genoeg eigen haar aanwezig zijn.