Hairconcept

Echt haar

Waarom kiezen voor een natuurlijk haarwerk?

Heeft u lang haar dan zullen wij aanraden om een haarwerk te nemen in natuurlijk haar. Eenmaal de haren op of over de schouders vallen hebt u bij een synthetisch haarwerk vlug beschadiging aan de lengtes door wrijving. De synthetische vezel voelt dan stug aan heeft de neiging om te friseren. Met een natuurlijk haarwerk daarentegen hebt u dat niet. De natuurlijke haren blijven hun souplesse en vitaliteit behouden. Het oogt ook veel natuurlijker.

Wat met de levensduur?

Een natuurlijk haarwerk heeft een lange levensduur van 2 à 3 jaar. Dit is meer dan ruim voldoende om een chemokuur te overbruggen.

Wat met de kwaliteit?

Onze natuurlijke haarwerken zijn van topkwaliteit. Wij gebruiken natuurlijke haren die niet ontschubt zijn. Onze natuurlijke haren behouden langer hun veerkracht en elasticiteit, ook de beweeglijkheid van de haren zijn stukken beter in tegenstelling tot de meest indo- en remi haren. Een natuurlijk haarwerk geeft u uw haargevoel terug. Ook de malle, waar de haren handgeknoopt ingezet worden, is van topkwaliteit. Deze malle volgt de volledige natuurlijke haarlijn, waardoor het dragen van een staart of eventueel opsteken mogelijk wordt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een natuurlijk haarwerk?

Voordelen:

  • Echt haargevoel
  • Malle afgestemd op de haarlijn
  • Natuurlijkere afwerking
  • Lijkt identiek op uw eigen haar door aangepaste snit
  • Minder gecoiffeerd en soepeler
  • Levensduur is langer

Nadelen:

  • Bij de korte coupes minder volume
  • De na-verzorging moet bij ons gebeuren
  • Reageert zoals eigen haar (vb. bij een regenbui)
  • Duurder in aankoop

Wat met de naverzorging?

Na 4 weken mag u eens terugkomen voor de eerste naverzorging. Deze is gratis. Daarna is het aangeraden om op geregelde tijdstippen terug te komen, omdat het nogal moeilijk is om dit thuis te doen.

Wanneer kom ik het best om dit te beslissen?

Zo vlug mogelijk, zo is het voor ons gemakkelijk om een juiste kleurdiagnose te maken en op die manier zo natuurgetrouw mogelijk te werken.

Zal ik dat “echte pruikgevoel” hebben?

Neen, maar u heeft wel een aanpassingsperiode nodig. De malle is afgesteld op uw hoofd en haarlijn zodoende dat alles zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.

Indien mijn eigen haren al weg zijn, kan ik dan nog opteren om een haarwerk te dragen?

Ja, zeker en vast. Dan is het voor ons wel eenvoudiger als u eventueel foto materiaal mee brengt. Zo zien wij hoe u er uit zag met uw eigen haren. Mensen die hun eigen haren nog hebben mogen dit uiteraard ook doen, maar wij nemen ook van iedereen een foto (geheugensteuntje voor ons).

Wanneer kom ik dan het best om mijn haarwerk af te werken?

Als dit een kuur is van 6 behandelingen: om de 3 weken is dat ong. de 15e de dag na de eerste chemo. Meestal is dat juist voor de tweede chemo. Wij raden aan om pas te komen als het haar al effectief aan het uitvallen is. Het is mentaal iets aanvaardbaarder als u al het gevoel heeft dat het uitvalt.

Ben ik verplicht om het haarwerk aan te kopen ook al zijn de dokters niet zeker of het zal uitvallen?

Neen, wij vragen bij de eerste afspraak een klein voorschot. Het gekozen haarwerk wordt opzij gezet en mag gedurende 6 maanden in onze stock blijven staan. Indien blijkt dat u het niet meer zou nodig hebben, krijgt u uw voorschot onmiddellijk terug. Wij doen dit voornamelijk voor klanten die niet vooraf weten of ze volledig kaal zullen worden (vb. bij bestralingen op het hoofd).