Hairconcept

Werkwijze

De manier van werken is heel belangrijk bij Hairconcept te Nazareth. Het is de bedoeling mensen te helpen en hen bij te staan in een moeilijke periode van hun leven.

Daarom opteren wij om 24u op 24u bereikbaar te zijn via mail of gsm. Via deze wegen kan u een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consultatiegesprek. Dit kan bij ons in de zaak (privé), bij u thuis of in de kliniek waar u verblijft. Het is niet de bedoeling dat u een pruik kiest, past en naar huis gaat… Het is trouwens geen muts die u koopt.

Bij een doorsnee chemo-kuur, waarbij er om de 3 weken chemo word gegeven en dit meestal 6 keer na mekaar, mag je rekenen op 8 tot 10 maanden vooraleer je terug een draagbaar kapsel hebt. Het belangrijkste bij het dragen van een pruik is ervoor zorgen dat het niet opvalt, waardoor de persoon in kwestie zijn sociaal leven op een normale manier kan laten verlopen. Tijdens het eerste gesprek wordt alle uitleg gegeven en kan u vragen stellen.

Wij hebben reeds een pruik vanaf € 350. In deze prijs is alles inbegrepen: Voorbereidend werk, afwerking, 1 onderhoud van de pruik, een verzorging van de hoofdhuid en een attentie.

Tijdens dit gesprek wordt een pruik gekozen naar kleur en model. Wij plaatsen deze op naam en stellen ze 6 maanden ter beschikking. Het is onze bedoeling u een rustiger gevoel te geven.

Mensen die in aanraking komen met kanker krijgen op een korte periode veel te verwerken. Eerst wordt de diagnose gesteld. In de meeste gevallen volgt een operatie en dan word je op de koop toe geconfronteerd met haaruitval door chemotherapie. Als er reeds een pruik opzij staat in Nazareth en de haren beginnen uit te vallen dan kom je bij ons en wij werken de pruik af.

Heb je de pruik niet nodig worden geen extra kosten gerekend. Meestal beginnen de haren uit te vallen kort voor de 2de chemokuur (prikkeling in de bovenste laag van de hoofdhuid, het gevoel alsof er iemand aan de haren heeft getrokken, enz…) Dit is het moment om een afspraak te maken.

Bij ons worden de haren weggemasseerd met aangepaste producten. Wegknippen gebeurt in samenspraak met de klant en kan met of zonder spiegel gebeuren. Hier wordt rekening gehouden met psychische kant van de mens, het verwerkinsproces van een probleem. Bij deze behandeling wordt ook de hoofdhuid verzorgd.

De pruik wordt, na een verzorgingsbeurt op nat haar en op de malle gedroogd, volledig in model geknipt terwijl de klant deze op heeft. (net zoals dat bij de kapper gebeurt) Een pruik is nooit mooi zonder een volledige knipbeurt!

Na de snit wordt een synthetische pruik in model gedroogd en gestoomd, wat overeenkomt met een brushing bij de kapper. Wij werken enkel met de dunste kunstvezel, deze is niet zwaar en niet blinkend.

Wij werken ook met echt haar. Hiervoor gebuiken wij echt Europees haar dat niet ontschubt is. Dit wordt zoals bij de kapper gebrusht.

Bij synthetisch haar mag u na een viertal weken gratis terug komen om het zelf onderhouden van het haarwerk aan te leren. Bij deze consultatie verzorgen wij gratis de hoofdhuid.

Om onnodige slijtage te voorkomen raden wij aan om een synthetische pruik om de 3 à 4 weken te wassen. Dit is heel belangrijk om de schoonheid van de pruik te behouden.

Wij bieden de mogelijkheid om de pruik door ons te laten verzorgen of u kiest ervoor om de verzorging zelf te doen en voor speciale gelegenheden komt u bij ons in Nazareth langs.

De producten voor verzorging van de hoofdhuid en de pruik kunnen bij ons worden aangekocht.

Tijdens de afwerking van het haarwerk kan u een aangepast hoofddeksel kiezen. Wij hebben hiervoor een speciale afdeling. Wij hebben hoofddekels voor ’s nachts en overdag (zie hoofddeksels).

Hoofddeksels kunnen op aanvraag worden gemaakt, zelfs vanaf 1 stuk, in een gewenste kleur en model.

 

Tips bij chemotherapie:

  • Gebruik geen mascara meer als u bezig bent met chemotherapie, dit bevordert de haaruitval van uw wimpers.
  • Wij kunnen u tonen wat u moet doen om hetzelfde effect te hebben zonder het gebruik van mascara.
  • De haaruitval van de wenkbrauwen kunnen wij vrij vroeg zien of deze, hetzij gedeeltelijk of volledig, uitvalt.
  • Bij zowel gedeeltelijke als volledige haaruitval van de wenkbrauwen kunnen wij in Nazareth u een ideale oplossing aanbieden nl. permanente make-up in haarvorm.